Uitleg Kralen

Agaat Botswana ​ (Aarding, bescherming en stabilisatie.)
Deze agaat soort snijd de negatieve banden uit het verleden door en vult meteen de energie aan die verloren is gegaan. Zodat jij helemaal vrij bent van oude opgelegde waarheden. Ook heeft zij de kracht om jou te leren omgaan met je gekwetstheid en geeft jou de mogelijkheid om positieve gedachten te ontwikkelen. Daarnaast stimuleert agaat de openheid in seksualiteit.
Zij stimuleert ook de spijsvertering. Zij heeft een reinigende werking op het lymfestelsel en de alvleesklier.

Agaat wit  (Aarding, bescherming en stabilisatie)
Witte Agaat is ook bekend als vredesagaat, brengt de drager ontspanning en vrede door het bevorderen van rust, tolerantie en verdraagzaamheid. Met vredesagaat worden ervaringen bewust verwerkt. De witte agaat is een vrouwelijke steen, omdat de steen bescherming biedt tijdens de zwangerschap en het aura van vrouwen versterkt. Vredesagaat versterkt de ogen en de hersenen en zorgt voor vermindering van lichtgevoeligheid van de huid en reguleert hormonale onevenwichtigheden.

Citrien (Energie, levensvreugde,  geluk en voorspoed)
De Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie. Ook fysiek zorgt de steen voor energie.

Goudsteen  (Positieve instelling, kracht en energie.)
Goudsteen is glas met ingesloten koper-deeltjes wat een glinsterend effect geeft. De steen kan roodbruin, donkerblauw en groen van kleur zijn. Goudsteen werd voor het eerst gemaakt door alchemisten die goud probeerden te maken.
Goudsteen geeft kracht en energie. De steen geeft hoop, bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend.

Hematiet  (Werkt aardend, beschermend en harmoniserend.)
De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes.

Howliet  (Kalmerend, geduldig en tolerant)
Howliet werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. De steen helpt de drager woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Het bevordert ambitie maar ook geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig. Howliet helpt bij meditatie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op slaapproblemen en calciumtekort en daarmee op botten en tanden.

Jade (Jadeiet)  (Reiniging, bescherming, voorspoed en geluk)
 Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het bevordert liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Het is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming. Fysiek werkt jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen.

Jaspis (o.a. Rode Jaspis & Jaspis Breccie) (Aardend, voor jezelf opkomen, moed en daadkracht)
Dit zijn de meest dynamische en activerende jaspis soorten. Ze werken beschermend en bevorderen de energiedoorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra's. De stenen werken verwarmend en voorzien het lichaam van energie. Ze helpen je in je kracht staan en bevorderen wilskracht en doorzettingsvermogen.
Deze jaspis soorten hebben een positieve werking op het bloed, werken ontgiftend, stimuleren de werking van de lever en de stofwisseling.  

Jaspis Geel (Aardend, voor jezelf opkomen, moed en verbetert het uithoudingsvermoge)
De gele Jaspis werkt beschermend. Het verbetert het uithoudingsvermogen en vermindert spanning in het lichaam. Helpt doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden (snel denken en stimuleert de fantasie). Jaspis absorbeert negatieve energie. 

Lapis Lazuli: (Liefdes/vriendschap steen, vrede gevend en lichamelijk: ontstekingsremmend)
Aan deze heilige steen worden bijzondere (geneeskrachtige) eigenschappen toegeschreven als het opwekken en versterken van liefde van onszelf en anderen. Daarom wordt hij in vele culturen gedragen als liefdes- of vriendschapssteen. Lapis Lazuli brengt innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. Het zwavel in de edelsteen bevordert transpiratie en helpt huidziekten te genezen.

Lavasteen  (Aarden, activeren, persoonlijke kracht, doorzettingsvermogen)
Lavasteen verenigt de energie van vuur en aarde in zich waarbij de aardse energie het vuur een beetje tempert. Het vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend. De steen zet aan tot handelen en geeft je het doorzettingsvermogen om een project of plan ook af te ronden. Omdat lavasteen ook aardt en overtollige energie afvoert, vergroot het je persoonlijke kracht op een gebalanceerde, zachte manier. Het activeren gebeurt op een rustige en weloverwogen manier.

Obsidiaan Mahonie  (Aarding, bescherming, zelfinzicht en kracht)
Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen en geeft kracht in tijden van nood.
Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. Kan daardoor helpen bij chronisch koude handen en voeten.

Onyx Mat (Innerlijke kracht, doorzettingsvermogen en concentratie)
Onyx bij je dragen kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk. Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid worden.
Fysiek heeft onyx een positieve werking op het gehoor, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het gebit, botten en de voeten.

Rose Quartz (Liefde, vriendschap en zelfacceptatie)
Rose Quartz is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid.
Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid.

Tijgeroog (Evenwicht, verwarmend en ontspannend)
Stimuleert de kracht in jezelf, versterkt het ego, vergroot de opmerkzaamheid en de concentratie. Tijgeroog helpt tegen angsten en negatieve gedachtes. De verwarmende tijgeroog (dankzij het ijzer) helpt spieren te ontspannen, is goed tegen spierkrampen en is pijnstillend. Tijgeroog stimuleert het hart en de bloedsomloop en de stofwisseling.

Turkoois (Zuiverende steen, beschermend tegen negativiteit en pijnstillend)
Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het brengt evenwicht en beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf.
De steen werkt pijnstillend, krampopheffend, ontstekingsremmend en ontgiftend.

 

© 2015 - 2023 IngePip | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel